COVID-19: The psychology of physical distancing
Professor John Drury fortæller om psykologien bag nogle af de udfordringer, mange af os møder, ved den fysiske distance man skal holde i COVID-19 tiden.
20 juni, 2020 af
Event Safety, Sofie Dahl


Har du 13 minutter i overskud? Så lyt med på denne podcast, hvor Professor John Drury fortæller om psykologien bag nogle af de udfordringer, mange af os møder, ved den fysiske distance man skal holde i COVID-19 tiden. Det er ikke så svært at holde afstand til dem, man ikke kender – men hvad med familie og venner?

Du kender måske ”two chairs study” som viser hvordan man faktisk sætter sig tættere på en ukendt person hvis man får af vide, at man er en del af samme gruppe. Forsøget viser at de personer, som får besked om at de tilhører en anden gruppe end dem der allerede sidder i et rum, vil sætte sig med lidt længere afstand til dem.

Udfordringen i eventbranchen viser sig særligt udfordrende på dette punkt, da en af de grundlæggende ting ved fx en koncert er, at publikummerne alle sammen er der for at se og opleve musikken, og her er det første skridt til en fælles gruppe allerede taget. De vil dermed også søge mod at være fysisk tættere på hinanden. Når publikumsinvolverende aktiviteter og fællessang herefter tilføjes, så vil publikum for alvor dele en fælles oplevelse af samhørighed og gruppeidentitet.

Vi har tidligere skrevet en artikel om netop det emne. Læs den, og mange andre spændende artikler fra vores videnscenter:


Vi har tidligere skrevet en artikel om netop det emne.

Læs den, og mange andre spændende artikler fra vores videnscenter:

Videnscenter


/
Event Safety, Sofie Dahl 20 juni, 2020
Del​
Arkiv